Välkommen

17 juni 2009

Midsommarlunch

Nu har jag bestämt vad det blir för mat på midsommar.

Matjesill
Inlagd sill
gräddfil
gräslök
ägghalva med skagenröra, börjar vi med.

Sedan blir det Helstekt fläskfilé hallomi med citrusallad




Lägg filén i sweetchilisås, pressad vitlök ocvh skalet från en apelsin. Låt ligga gärna över natten.Strö på flingsalt och vitpeppar före helstekningeni stekpannan. Ungstemp 200g in med filén i ugnen ca 10 min

Tag ett stort fat lägg i ruccola, babyspenat skivade apelsinklyftor. Skålla ½ dl mandelspån, stek skivor av hallomiost i olivolja, skiva upp fileén i tunna skivor.

Lägg upp filén, hallomin,strö över mandelspån, svartpeppar och flingsalt,toppa med olivolja.
Färskpotatis och fetaoströra blir det till filen.

Fetaoströra

1 skiva feta ost
2½ dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 kruka färsk basilika
1 dl ruccola
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak

Mixa till en slät röra

Till kaffet blir det Pain au chocolat



Färdiga smördegsplattor dela på mitten och kavla ut dom lite på längden
bred på nutella, riv mandelmassa, hacka mörk 70 % choklad och strö över,rivet skal av apelsin. Rulla ihop med skarven nedåt på plåten. Pensla med ägg, strö på mandelspån, in i 200 g ugn i 20 min. Pudra med florsocker

På kvällskvisten så slinker det nog ner jordgubbar och grädda skulle jag tro.
Ha en riktigt skön Midsommar, det ska vi hya.

Inga kommentarer: