Meghan är en vallhund så jag måste hålla mer koll på henne. Vet faktiskt inte om hon skulle dra iväg om det kom ett rådjur. Hon får inte samma frihet i skogen utan måste hålla sig nära mig. Hon stannar och lägger sig ner och rullar i mossan då jag hittar mycket kantareller så jag blir stående på samma ställe en stund. Hon rör sig inte, utan ligger kvar tills jag är klar. Då blir det beröm och godis.
I går var vi i Kårstaskogen och HJÄLP vad mycket trattkantareller det var. Till slut fick jag ge mig orkade faktiskt inte bära kassen nästan. Svamp innehåller mycket vatten så det blir enormt tungt. Vid bilen så fikade vi lite och hundarna tyckte nog att det var skönt att komma in i sina burar och vila en stund. För när vi kom hem var det full fart igen.
Camilla kom på en fika och fick med sig lite svamp hem.
Ca 15 liter blev det.
Hmmm...tror jag struntar i städningen och tar hundarna och åker till Kårsta, japp så får det bli.
En mycket god paj. Så här gör man.
Frasig kantarellpaj 6 port.
Ugn: 200 grader
Pajdeg:
185 g djupfryst smördeg i rulle eller hemgjord deg
Fyllning:
150-200 g färska kantareller (tratt är gott)
100 g schalottenlök, ca 6 st.
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
3 ägg
½ dl riven stark ost
Salt, peppar
Klä en pajform med den tinade smördegen och pricka botten och kanter med en gaffel. Grädda pajskalet i 10-15 min. tills degen fått fin färg och pöst upp.
Rensa och hacka svampen grovt. Skala och hacka löken. Smält smöret och fräs svamp och lök i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt mjölet och rör om. Vispa ner grädden, lite i taget, och sjud till en stuvning. Separera vitor och gulor. Lyft grytan från värmen och rör ner äggulorna, en i taget.I med osten. Krydda stuvningen och låt den svalna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll stuvningen i formen och grädda pajen i ca 25 minuter
1 kommentar:
Låter ju mums!
Får ju någar gäster hit både fredag och lördag så man kanske skulle chocka nån av dagarna! ;)
*fundilerar*
Skicka en kommentar