Välkommen

13 augusti 2009

Oxsvansgryta är mums

Känns nästan som höst ute så jag passar på att göra ett långkok. Oxsvansgryta med massor av grönsaker puttrar på spisen och det doftar så gott.Smakade nyss av och den blev ganska stark, men det gillar vi här. Kokar denna i minst 2½ timme gärna 3. Den sista ½ timmen lägger jag i 8-10 potatisar så är allt klart för måltid. Gott med grekiskt lantbröd till att doppa i såsen. Nu har vi mat för flera middagar...MUMS

1 kg oxsvans som jag bryner i stekpannan först
1 l vatten
2 örtkryddsbuljoner går bra med vanlig oxbuljong
3 msk grönsaksfond
½ burk chutny
1 burk krossade tomater
2 gula lökar
2 morötter
2 palsternackor
2 cm färsk ingerfära
1 msk kanel
1 msk malen spiskummin
½ dl chilisås
3 msk stark chilisås
½ tub tomatpuré
½ dl pomegranat koncentrat ( granatäppelsås på flaska) behövs ej men gott
3 vitlöksklyftor
salt och vitpeppar


2 kommentarer:

Jennie sa...

Om inte jag sklulle va påväg till jobbet nu så skulle jag våldgästa dig och äta middag.

Mumma så gott det ser ut!

Anonym sa...

Hello colleagues, its fantastic article regarding teachingand entirely defined, keep it up
all the time.http://bit.ly/14DGx9C