Välkommen

3 augusti 2009

Tullgarns Slott och Vackra Trosa

Strålande sol och perfekt dag för en utflykt. Micke, jag, Gabrille,Camilla, Lone och Wide startade färden mot Trosa. Passerade Rosenhill och sedan tog vi färjan över till Mörkö. Undrar om gubbarna fick någon fisk, mysigt såg det ut iaf. Stannade till vid Idala Handelshus för lite glass och dricka.Tyvärr var Cafét stängt på Måndagar, så vi åkte vidare.På vägen stannade vi vid Tullgarns Slott som verkligen ligger otroligt vackert.Per Morberg såg vi inte röken av, han kanske var och spelade in ett Tv-program eller nåt.
Värt ett besök för er som inte varit där. Vi kikade i butiken och åt en bit innan vi åkte vidare.
Smilla var nöjd med att få springa omkring med Lone på den vackra ängen vid vattnet.
Kan man annat än älska sina bedårande barnbarn ?

Färden gick vidare mot Trosa som är en sådan vacker liten sommarstad.

Promenerade på de små idylliska gatorna med den ena huset finare än det andra. Massor av konsthantverk och andra söta små butiker. Bed&Breakfast skulle vara så mysigt just här. Hittad ett kanonställe för vårt matintag, oj vad gott det var. Gabrielle åt Hamburgertallrik och vi andra Färsk pasta med fläskfilé, ricottaost, pestosås och permesan. Mums så gott. Traskade runt i stan och träffade 2 underbart söta Bullterrier som vi var tvungna att hälsa på så klart. Trosa rekomenderas till er som inte varit där, ja ni andra också. Verkligen en vacker liten stad med mycket charm och idyll.

Ca 6 mil från Stockholm så det går fort att åka dit om man tar motorvägen, vilket vi inte gjorde. Mysigt att åka gamla vägen i sakta mak. Hem tog i den snabba vägen och det tog lite mer än 1 timme så var vi hema.

Lite mer bilder för er som tycker det är roligt.

Inga kommentarer: