Välkommen

11 november 2009

Mat och vaccin

I går var det en slappardag, bara njöt av min ledighet och gjorde inte många knop.
Promenad i skogen, satt framför datorn, pratade med ankorna. Åkte ner till centrum för att byta batteri på klockan, lämnade in den. Men köpte också en ny klocka 70 % rabatt hade han på en hel monter med klockor. Kom ihåg nu när jag skriver detta att jag skulla hämta klockan idag, men det glömde jag bort. Får ta den i morgon.

Fixade en god middag



Wallenbergare på kalvfärs, potatismos, kantarellsås och ärtor. Micke tyckte det var toppengott, men jag kunde bara äta lite sen tog det tvärstopp. När man gör Wallenbergare så har man ju i mycket grädde så jag tror att det var därför det tog stopp.

Wallenbergare

500 g kalvfärs
3 äggulor
1½-2 dl 7% matlagningsgrädde
finhackad gul lök (kan uteslutas)
salt och peppar
Blanda till en lös smet

Häll ströbröd på en skärbräda eller tallrik och lägg upp biffar på brädan och vänd dom i ströbrödet.

Stek dom snabbt på båda sidorna.

Servera med hemlagat potatismos, sås och ärtor. Gärna lingon till också.

Idag åkte jag till Arninge för att handla på Rusta, Willys och Lindex. Köpte garn och lite julklappar till barnbarnen. Handlade halva grönsaksavdelninegn med mig hem från Willys och mat till kvällen.


Stickar lite varje dag och i går gjorde jag ett par Tv sockor.

Gillar ju att laga mat men att äta är inte fullt lika roligt längre. Maten smakar inte riktigt som den gjorde innan operationen. Kycklinglever var en favorit innan så jag testade det till middag. Funkade toppen åt och njöt.

Kycklinglever ned bacon och lök

400 g kycklinglever
2½ dl 7% matlagningsgrädde
1 dl vatten
skivad bacon
gul lök
salt peppar

Skär levern i små bitar
bacon i bitar
lök i bitar
stek detta var för sig

Gör en brunsås på matlagningsgrädden och vatten
ner med kyckling, bacon och löken. Låt puttra ihop 5 min på svag värme
jag har även i torkad smulad kantarell

Servera med ris, lingon och sallad



När jag kom från Arninge åkte jag till VC och ställde mig i kö 1½ timme för att ta vaccin mot svininfluensan, så nu är det också gjort.



Nu blir det pepparkakor med gorgonzola och en latte.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Hej Ann!
Så mycket god mat du bjuder på, även om du säger att du inte tycker att den smakar så gott längre, så är jag övertygad om att den är jättegod. De där Wallenbergarna ska jag nog försöka mig på. Vi gillar färsrätter. Problemet här är väl bara att få tag i kalvfärs. Jag får kolla på Konsum, för de har bästa köttet här i Klintehamn.

Varmt tack för din röst i bloggtävlingen! Det är väldigt spännande, men även om jag nu inte går mot någon "pallplats" så är det ju vansinnigt roligt att ha gått så här långt.

Kram Ingrid

Monica sa...

jisses va gott ,men inte levern,men det andra säger jag inte nejtack till ;) hehehe

ANNA sa...

Tack tack för goa recept..
Jag håller helt med dig att laga god mat är så kul , men att äta den hi hi är inte alls samma längre, men det är inget jag lider av..
Har inte provat "drinken" än, men hinner du före så får du gärna säga om den smaka bra!
Kram