Yakiniku på mitt sätt.
Strimmla entrecote tunnt ner i en plastpåse. Häll på en påse Blue Dragon woksause Tariayki, finns på ICA. In i kylen över natten eller minst 5-6 timmar.
Strimma en ½ purjo och fräs på den snabbt i olja, ta bort från pannan. Häll ner köttet med marinaden och stek detta. Ner med kött purjo och ca 2 dl yakinikusås som finns på flaska Santa maria, i en kastrull eller kvar i stekpannan. Häll på ca 1 dl vatten och låt småputtra. Jag brukar också ha i ca ½ dl hot sweet chilisås.
Tag en torr stekpanna och värm upp den, häll i 2 msk sesamfrön och rör om i ca 2- 3 min. Häll fröna över Yakinikun. Servera med ris och sallad. Otroligt gott
Smaklig måltid :-)
3 kommentarer:
men vart är annas lycka??
mmm fresta inte med en massa god mat!!:)
Hejsan!! Jag är en ny läsare på din blogg och jag måste bara skriva och säga att jag uppskattar såååååå mkt att du lägger upp goda recept på bloggen! Jag är själv opererad för ca 1,5 månad sedan och jag håller på att "lära" mig laga mat! så tack tack tack för allt du lägger upp!!! MVH Annika
Tack Gulliga dig!!
Kram Anna
Skicka en kommentar