Kan inte tänka annat.Grrrrrr....
Vi gjorde ju en ny inhängnad med hönsnät och ett kamouflagenät till tak åt ankorna. Toppen tänkte jag nu får dom vara ifred, eller hur.
Såg i Måndags morse hur en Duvhök satt på taket av inhängnaden så jag skrämde iväg den. Men när jag är på väg för att åka och handla hör jag ett märkligt ljud. Rusar till baksidan och Duvhöken har tagit sig in under nätet och har en av ankorna i sina klor. Ankan flaxar i panik med sina vingar och det är det ljudet jag hör.
Men vad FAAAN gör du där inne, ut med dig, skriker jag. Ja visst, men fågeln får ju panik så klart och flaxar runt som en galning under nätet. Jag går in och föser undan ankorna som då går in i sitt hus, så jag kan stänga deras dörr. Rovfågeln sitter nu fast i hönsnätet och jag tänker snabbt
-Nu har jag dig din ankmördare. Men lika snabbt tänker jag
-Men krake, du är ju vettskrämd och bara hungrig.
Får loss fågeln och den flyger ut genom dörren. Jaha, hur har nu höken tagit sig in ?
Jo, genom att ha sönder kamouflagenätet och gjort ett hål stort nog att ta sig igenom. Märkligt att den lyckades med det.
Foto: Leif Nyström
Ankorna fick vara inne i huset när jag åkte och handlade. Köpte då bärnät som Micke och jag satte upp över kamouflagenätet, så nu bör höken inte kunna ta sig in.
Ankan klarade sig med några mindre sår som nu är rentvättade.
I går åkte jag till Uppsala och Madelene, du goa härliga människa. Blev så glad för jag fick ett vackert smycke av Madde och ett toppengfint halsband av dottern Julia som hon gjort själv. Tusen tack Julia,det var precis min stil av halsband. Fick även vita kaffemuggar med små tassar på, jättefina. Provfikade igår kväll och den funkade toppen.
Julias fina halsband.
Vi fikade och snackade, sedan åkte vi till ett innecentrum gör att kika runt lite. Åt en smarrig lunch som Madde bjöd på, tack så mycket. Vi åt Canneloni med ricottaost och spenat, recept längre ner.
Dagen gick fort som vanligt, men vi hann med en fika och macka hos Madde innan jag skulle köra mot Åkersberga igen. Nästa gång kommer Madde till metropolen Åkersberga.
Hemma så var det en snabbis in på Favoriten vår Vibutik, som har så bra sortiment på varor. Jordgubbar tex finns året runt, mums. Det köpte jag en ask, melon, avocado och fetaost blev det också. Gjorde en melonsallad till middag.
Satt framför Tv och slappade och stickade klart Signes mössa. Nu är det en halsduk som växer fram.
Idag är det strålande sol och -2 grader. Det är vackert i trädgården med frosten, men jag vill ha grönt gräs och blommor i min trädgård, alltså sommar. Jag är verkligen ingen vintermänniska. Men man kan ta fina bilder så det gick jag ut och gjorde just nu.
Dammen har frusit igen.
Canneloni 4 pers
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver, ca 400 g
1 dl riven parmesanost
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225ºC.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar.
3. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna.
4. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten.
Gör en bechamelsås och häll över
5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera canellonin med sallad.
Nu blir det melonsallad med jordgubbar och fetaost.
Skönt i solen tycker Meghan och Smilla.
2 kommentarer:
dumma höök!!!!
superfina smycken !!!!!
Vilka fina bilder!! Vad du är duktig på mat, jag älskar oxå att laga mat, men får jätte mkt tips när jag läser din blogg..
Stackars ankor som får vara offer för hööken.. Men som du skrev stackarn va hungrig!! Vilket dilemma.. Men dina snkor kan han/hon låta bli.. Skulle vilja se dina ankor på kort:)
Kram Anna
Skicka en kommentar