Välkommen

7 juni 2011

Sol, Bröllop och en magisk helg

Startade vår resa vid 08.00 och förväntningarna var stora inför helgens händelse. Mellandottern Michaelas giftemål på Gotland.

Nynäshamn i väntan på båten.

Resan över gick snabbt och smidigt och när vi var framme stämde vi träff med Isabelle och Anton på Stortorget i Visby. Deras lunch kom in och vi gick en promenad så dom fick äta i lugn och ro. Gick ner till hamnen och glassbaren som har 140 olika smaker, mums åt en Ploppglass.





Visby är så vackert och solen strålande från en klarblå himmel. Dags att ta sig mot Ljugarn på östra sidan. Härligt att vara här igen :)

Svängde förbi Michaela, P och Signe för att titta på deras husbygga, så fint det blir.


Koburgs Vandrarhem låg väldigt vackert och vi var ensamma på hela stället, känns toppenskönt.




Lilla Konsumbutiken ser nästan likadan ut som för 30 år sedan vi handlade här, mysigt att inte allt skall byggas om.

Lokalbefolkningen behöver också handla.

Vi handlar och installerar oss, sen var det dags att förbered inför kvällens mingel med Bröllpsgästerna på Pigstugan.


Vi fick en fantastisk kväll med god mat och härliga drinkar. Men bäst var att umgås med Signe som var med hela kvällen. Kanon med lekplats utanför puben :)



Fler bilder från Fredagens händelser finns här.


Lördagen den 3 Juni 2011, den stora dagen är nu här.

Sov gott och upp i ottan som vanligt. Underbart att sitta på Ljugarn och dricka latte i strålande sol och veta att idag blir det Bröllop.

Micke och Gabrielle vaknade och vi gick till Espegards bageri och köpte frukostfralla. Bageriets bakdörr öppnas kl. 06.00 och man lägger pengarna i en burk och tar det man vill ha, så har det varit i alla år.

När jag var gift med Michaelas pappa Mikael gick vi hit varje morgon och köpte frallor. Härligt att något så enkelt kan ge så härliga känslor. Doften av nybakt bröd och bagaren som har jobbat i flera timmar redan.


Frukost och sedan en promenad till den vackra stranden med min härliga familj.

Den här lilla krabaten stannade vid mina fötter.



Bilder från promenaden klicka här




Hemma igen så gjorde vi en härlig lunch och satt i trädgården och njöt av maten, sällskapet och solen. Alla är nu förväntasfulla inför kvällen.



Dags att göra oss snygga för Bröllpet, sen bär det av till Garda Kyrka och vigsel.

Signe sitter hos farfar i kyrkan.

Vigseln var så vacker med en härlig stämmning. Toastmaster och Toastmadam sjöng så vackert så man ville applådera. De små barnen var nog lite tagna av stämmningen också för dom satt bara ner och tittade på det vackra brudparet framme vid altaret.

Här får Michaela ringen av sin make.

Tur vi hade näsdukar med oss, eller toarullen som Gabrielle kom på i sista sekunden innan vi lämnade vandrarhemmet. Tårarna flödade och det kändes magiskt att se se sin dotter gifta sig.

Så var det dags att bege sig mot festlokalen som ligger nere vid havet på Ljugarn. Sjöviksgården var så tjusigt pyntat av Ulla, Michaelas svärmor.

Middagen var fantastisk som var en sittade Buffé med otroligt välkomponerad mat, allt var så smakrikt och gott. Mycket tal och festligheter bjöds det på, sen var det dags för tårtan och därefter Bröllopsvalsen. Sen var det party som gällde fram till hemgång 03.30

Michaela har önskemål om att inte lägga upp alla bilder på nätet så det får jag respektera. Men här är några till som jag fått lov till.


Det var en helt magisk dag och en härlig fest.

Här lite axplock från Bröllopsdagen och festen.


Inga kommentarer: