Välkommen

17 januari 2010

Älgrostbiff

Nu har jag rört ihop en marinad till älgsteken som puttrat i ugnen.

1 dl kinesisk soya
4 dl kallt vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 tsk stött svartpeppar

Älgen som är på ½ kg får stå i ugnen ca 45 min i 175 g. Sedan lägger jag den varm i dubbla plastpåsar och häller på marinaden. Låt svalna lite sen in i kylen ca 4-5 timmar.

Skär i tunna skivor och servera med hasselbackspotatis eller potatisgratäng och kantarrellsås, sockerärtor och vinbärsgelé.

Lånad bild från Skogens konung Läs roliga berättelser här inne.


Så här gott blev det. Köttet var otroligt mört och så saftigt och gott, kan rekomenderas. Funkar med annat kött också tex färsk rostbiff.

3 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Vilken fin bild! Älgsteken låter god också! ;)

Monica sa...

men va gott ;)

hahaha rolig kommentar du haha

Ann Jolby Solander sa...

Ja, Monica det var så otroligt gott.

Haaans :-)