Nu har jag rört ihop en marinad till älgsteken som puttrat i ugnen.
1 dl kinesisk soya
4 dl kallt vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 tsk stött svartpeppar
Älgen som är på ½ kg får stå i ugnen ca 45 min i 175 g. Sedan lägger jag den varm i dubbla plastpåsar och häller på marinaden. Låt svalna lite sen in i kylen ca 4-5 timmar.
Skär i tunna skivor och servera med hasselbackspotatis eller potatisgratäng och kantarrellsås, sockerärtor och vinbärsgelé.
Lånad bild från Skogens konung Läs roliga berättelser här inne.
Så här gott blev det. Köttet var otroligt mört och så saftigt och gott, kan rekomenderas. Funkar med annat kött också tex färsk rostbiff.
3 kommentarer:
Vilken fin bild! Älgsteken låter god också! ;)
men va gott ;)
hahaha rolig kommentar du haha
Ja, Monica det var så otroligt gott.
Haaans :-)
Skicka en kommentar