Smarrig fisksoppa blev det till middag. Vitlöks aiolin var det sting på minst sagt, men gott.
8 dl vatten
2 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
2 msk fisksås
6 potatisar i tärningar
stor bit rotselleri i bitar
stor palsternacka i bitar
1 pkt saffran
3 msk creme fraich
hackad dill efter smak
Salt & peppar
torskfilé
Koka grönsakerna i buljongen. När dom är klara skär fisken i bitar och lägg i och låt småputtra 5 min, ha även i saffran. Häll på vinet och och creme fraich. Ta bort från värmen och strö över dillen.
Ailoi
2 äggulor
½ tsk senap
salt 6 peppar
lite citronsaft
Vispa ihop med elvispen, häll sedan droppvis på olja ca 1 dl och vispa hela tiden.
Pressad färsk vitlök efter smak, jag har 3 stora klyftor i min.
Donna gjorde semlor och visade på sin blogg, då blev jag såååå sugen
Gjorde "fusk" semla idag. Hann inte baka brödet själv så jag köpte färdiga semelbullar. Dom är riktigt goda med kardemumma i.
Goda blev dom iaf och jag lyckades äta en hel med varm mjölk. Mmmm så gott
2 kommentarer:
Allt här inne ser mycket gott ut!
Nu blev jag sugen:)
Semla är en bulle jag gillar men nu kan jag bara ät locket
Skicka en kommentar