Välkommen
3 juli 2009
Bakade bröd under regnet
Nu doftar det himmelskt i huset. Solen skiner igen men under regnvädret och åskan bakade jag ett toppengott mörkt bröd, som är så lätt att göra. Det står nu i ugnen och sprider en härlig doft i huset.
Så här gör man
4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
4 dl av solroskärnor,lingfrön,krossad råg och kli.
Alltså 1 dl av vardera
1 dl hackade cashewnötter (kan uteslutas)
1 dl hackade torkade aprikoser eller russin om man vill det. Dessa kan även uteslutas.
Men brödet blir saftigare med frukt i.
4 tsk bikarbonat, glöm inte viktigt
Blanda detta i en stor skål ordentligt.
Häll nu på
1 l yoghurt naturell eller honung
2 dl mörk sirap
½ dl matolja
Blanda noga till en jämn smet, olja 2 avlånga brödformar och fördela smeten jämt i dessa. Ugnen på 175 och ställ formarna på galler längst ner i ugnen. Låt stå i 1 tim 40 min. Brödet mörknar mycket i ugnen och det är meningen.
Tag ut brödet och låt vila 5 min i formerna. Lägg upp brödet på galler lägg över en handduk och låt brödet svalna. Så gott ljummet med bara bregott. Går bra att frysa in.
Kanongott och måste provas
Nu har jag provsmakat brödet, det var så gott och saftigt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar